Videoproduktion er processen med at skabe videoindhold fra idé til færdigt produkt. Det omfatter planlægning, optagelse og redigering.
Først planlægges indhold og det tekniske udstyr klargøres.
Derefter optages videoen med kameraer og lyd-udstyr.
Til sidst redigeres materialet, hvor effekter og musik tilføjes, og videoen finpudses.
Den færdige video gemmes på elevernes eget drev og fremvises for elevgruppen.
Videoproduktion bruges til underholdning, uddannelse og markedsføring og kræver både kreativitet og teknisk kunnen.
Ungdomsskolens undervisere står for undervisningen i et forløb, hvor eleverne lærer at planlægge, optage og redigere video.
Forløbet tilpasses den konkrete elevgruppe efter planlægning med elevernes lærere.
Underviserne medbringer ungdomsskolens samling af optage - og redigeringsudstyr.
Der medbringes 8 sæt GoPro HERO12 Creator kameraer, 8 sæt RØDE Wireless GO II, samt 8 stk. bærbare PC’ere med softwaren CapCut og Audacity.
MÅL
› At lave videoer kræver, at eleverne lærer at formidle deres budskaber klart og effektivt gennem både visuelle og auditive midler.
› Videoproduktion giver eleverne mulighed for at udtrykke deres kreativitet ved at skabe historier eller dokumentere begivenheder. De kan eksperimentere med forskellige stilarter og teknikker.
› Eleverne lærer at bruge kameraer, redigeringssoftware og andre teknologiske værktøjer, hvilket er værdifulde færdigheder i den digitale tidsalder.
› Videoproduktion er ofte en samarbejdsproces, hvor eleverne arbejder sammen om at planlægge, optage og redigere deres videoer. Dette styrker deres evne til at arbejde i teams og løse
problemer sammen.
› Eleverne skal tænke kritisk og løse problemer, når de planlægger og producerer deres videoer. Dette kan inkludere alt fra at finde den bedste måde at fortælle en historie på til at løse tekniske udfordringer.
› At skabe og dele deres egne videoer kan styrke elevernes selvtillid og forbedre deres evne til at præsentere og stå frem foran et publikum.
› Ved at lære om videoproduktion får eleverne en bedre forståelse af, hvordan medier skabes og påvirker publikum. Dette kan hjælpe dem med at blive mere kritiske og bevidste medieforbrugere.
PRAKTISKE OPLYSNINGER
› Undervisningsforløbet er for elever på 4. – 10. klassetrin.
› Undervisningsforløbet er på 4 lektioner.
› Ungdomsskolen leverer 1-2 undervisere der står for undervisningen.
› Der afholdes et kortere planlægningsmøde inden undervisningen.
› Ungdomsskolen medbringer det praktiske udstyr tilundervisningen.
KONTAKT
For spørgsmål, aftaler og bookning af forløb kontakt:
Lars Larsen