Gå til sideindhold
Makerspace / PODCAST

Podcast

En podcast er en digital lydfil eller serie af lydfiler, som kan downloades eller streames fra internettet. Podcasts kan handle om et bredt udvalg af emner, lige fra nyheder og uddannelse til underholdning og personlige historier.

De kan være struktureret som interviews, fortællinger, diskussioner 

eller en kombination af disse.

Podcasts er ofte tilgængelige på platforme som Spotify, Apple Podcasts og Google Podcasts.

Ungdomsskolens undervisere står for undervisningen i et forløb, hvor eleverne lærer at planlægge, optage og redigere podcasts. 

Forløbet tilpasses den konkrete elevgruppe efter planlægning med elevernes lærere.

Underviserne medbringer ungdomsskolens samling af optage - og redigeringsudstyr.

Der medbringes 8 sæt RØDE Wireless GO II, samt 8 stk. bærbare PC’ere med softwaren RØDE Connect Podcasting Software og Audacity.

 

MÅL

 

› At producere en podcast kræver, at eleverne lærer at udtrykke deres tanker klart og præcist. De skal kunne formulere spørgsmål, fortælle historier og præsentere information på en engagerende måde.

› Podcasts giver eleverne mulighed for at være kreative og eksperimentere med forskellige formater og stilarter. De kan skabe deres egne historier, lave interviews eller diskutere emner, de brænder for.

› At lave en podcast indebærer brug af optageudstyr og redigeringssoftware. Dette hjælper eleverne med at udvikle teknologiske færdigheder, som er vigtige i den moderne verden.

› Podcastproduktion er ofte en gruppeaktivitet, hvor eleverne skal samarbejde om at planlægge, optage og redigere deres episoder. Dette styrker deres evne til at arbejde sammen og løse problemer i fællesskab.

› For at lave en informativ og interessant podcast skal eleverne researche deres emne grundigt. Dette fremmer kritisk tænkning og evnen til at finde og vurdere information.

› At høre deres egen stemme og præsentere deres arbejde for andre kan styrke elevernes selvtillid og forbedre deres præsentationsevner.

 

PRAKTISKE OPLYSNINGER

 

› Undervisningsforløbet er for elever på 4. – 10. klassetrin.

› Undervisningsforløbet er på 4 lektioner.

› Ungdomsskolen leverer 1-2 undervisere der står for undervisningen.

› Der afholdes et kortere planlægningsmøde inden undervisningen.

› Ungdomsskolen medbringer det praktiske udstyr til undervisningen.

 

KONTAKT

 

For spørgsmål, aftaler og bookning af forløb kontakt: 

Lars Larsen

cla@jammerbugt.dk / 41912032

Apricore logo